Chutné a jednoduché zapečené zemiaky s červenou paprikou a rascou

by MichalGasparik
0 min. 🕑

Tento recept na zapečené zemiaky je jednoduchý a rýchli, nakoľko netreba zemiaky predvárať.

Chutné a jednoduché zapečené zemiaky s červenou paprikou a rascou

Vytlačiť
Čas prípravy: Čas varenia:
Nutričné ​​hodnoty 148 kcal na 100 g 1,9 g na 100 g
Hodnotenie 5.0/5
( 1 hlasov )

PRÍSADY

  • 6 stredne veľkých zemiakov
  • 2 lyžice mletej červenej papriky
  • 2 lyžice kukuričného škrobu
  • 1 lyžica soli
  • 1 lyžica rasce
  • olivový olej

POSTUP

Zemiaky si očistíme, premijeme, nakrájame na mesiačiky a osušíme.


Pokial sa nám sušia zemiačiky zmiešame si v myske kukuričný škrob, červenú papriku, soľ a rascu ktorý dáva zemiakom príjemnú chuť a arómu
.
Zemiaky jemne pokvapkáme olejom a poriadne zmes zamiešame. Zemiaky rozložíme na plech a vložíme do rúry na 200 ºC po počkáme si 20 minút.

Výsledkom je chrumkavá a šťavnatá pochúťka, ktorá sa skvele hodí k mäsovým jedlám, alebo len tak k cesnakovému dresingu.

Zemiaky podávame ešte teplé, aby sa užil ich chutný a šťavnatý obsah. DOBRŮ CHUŤ  

Prečítajte si