
PRÍSADY
- 1 bravčové koleno
- 5 strúčikov cesnaku
- 2 cibule
- 10 guličiek korenia
- 5 guličiek nového korenia
- 1 veľká lyžica soli
- 5 bobkových listov
- 2 lyžičky sladkej čili omáčky
- 1 lyžička mletého zázvoru
- 1/2 lyžičky mletého korenia
- 1 lyžičku sójovej omáčky
= MARINÁDA ===
POSTUP
Postup prípravy
Bravčové koleno umyjeme a vložíme spolu s korením do hrnca a dáme variť. Varíme na miernom ohni približne jednu hodinu. Po dovarení ho necháme vychladnúť.
Počas toho, ako sa nám varí koleno si pripravíme marinádu. Stačí všetky ingrediencie spolu poriadne premiešať.
Po vychladnutí vyberemie koleno z hrnca a jemne ho nakrojíme na niektorých miestach až ku kosti. Potrieme pripravenou marinádou a vložíme na pekáč. Podlejeme vývarom z kolena, stačia dve/tri naberačky a na záver pridáme strúčiky cesnaku a cibulu. Zakryté koleno vložíme do rúry na 1,5 hodiny na 200 °C a občas koleno prelejeme výpečkom.
Po 1,5 hodine koleno odkryjeme a necháme zapiecť.
Ku kolienku odporúčam pivko, čili papričky a pečené zemiačiky.
Dobrú chuť